top of page
תמונת הסופר/תשיר אלוני

לא על האונליין לבדו- תזכורות לשיווק מסורתי ששווה לחזור אליהן

עודכן: 26 במאי

משיחות עם לקוחות וקולגות לתחום שלי (מוזיקה), אני שומעת לא פעם את הקושי של חלקם עם הנושא של שיווק ברשתות חברתיות והתחושה של מצוקה שעולה מהצורך כל הזמן להעלות פוסטים, הקושי מול חוסר התגובות ועוד נושאים שקורים בעיקר מול הדיגיטל. לפעמים אני מוצאת את עצמי מזכירה להם את מה שהם אפילו לא חושבים עליו יותר- שיווק בעולם האמיתי. גם מצד אחד ההבנה שהשיווק בעולם האמיתי יכול לתדלק את השיווק בעולם הרשתי אבל גם בפני עצמו אולי הגיע הזמן לשקול מחדש בתמהיל השיווק שלכם גם פעולות מסורתיות.


צילום: אלונה שרף



בשנים מאז עליית הרשתות החברתיות לסעיפי תקציב הפרסום של כולנו, נדמה שזה הפך להיות כמעט חזות הכל, סקרים וכתבות רבות ברשת מצביעים על נתוני השקעה גבוהים מאוד בתקציבים לדיגיטל לעומת כל מדיום אחר, אמנם כמובן שיש עדיין נוכחות לשיווק מסורתי אבל לפחות בשיחות שאני מקיימת עם חברים, קולגות ומוזיקאים שאני מייעצת להם, אני שומעת כמעט באופן בלעדי על שיווק ברשתות חברתיות- פייסבוק, יוטיוב, ספוטיפיי, ווטספ, והכוכבת הגדולה של השנים האחרונות- טיקטוק. המדדים להצלחה ברשתות החברתיות הם מדדים שיוצרים אשלייה פסיכולוגית שמשרתת בעיקר את הרשתות החברתיות והמפרסמים שמשלמים להן: התחושה העילאית של הדופאמין הצף עם כל לייק, שיתוף ותגובה שאנחנו מקבלים, הכמויות הגדולות או הקטנות שיכולות להשפיע על מצב הרוח שלנו, על האמונה במסר שלנו, אלה מדדים שבעיניי לא שונים מהימורים במכונת מזל. גם אם אנשים מפרגנים לכם "משתתפ/ת" על אירוע שיצרתם, זה לא אומר שהם בהכרח יבואו ויקנו כרטיס. יש פער. לכן חשוב להזכיר את השיווק בעולם המסורתי, הפרימטיבי הזה, שאולי לא נמצא במסך הקטן של כל אחד בכיס, אבל כן יכול לפגוש אותם במציאות: נטוורקינג

הגעה לכנסים מקצועיים של התחום שלכם, הופעות חיות גם רלוונטיות במקרה של מוזיקאים, הגעה למקומות כמו בתי קפה, פסטיבלים, כל מקום שבו קהל היעד שלכם נמצא פיזית. הזדמנות טובה ללמוד להציג את עצמכם, לשייף את "נאום המעלית" היכולת לומר בקצרה ובבהירות מי אתם באופן שמעניין ומגרה אנשים לשאול עוד (חפשו ביטויים מסקרנים יותר מסתם לומר "עורכת דין"- תתרכזו בתועלת של מה שאתם משיגים ללקוחות- "אני מצילה אנשים מחוזים גרועים"...).


כרטיסי ביקור (פיזיים), פוסטרים, שלטים ופליירים


כרטיסי ביקור קלאסיים הם כבר די מזמן לא משהו שכדאי להשקיע בו למרות שלפעמים זה באמת הדבר הכי קול שיש לך בשלוף כרטיס חתיך שמעוצב לפי השפה הויזואלית שלך ואולי בימינו אפשר לשדרג את החוויה הזו עם ערך מוסף כמו הנחה מיוחדת, משפטים מעוררי השראה, טיפ חשוב, לינק qr לשיר שלך או קליפ ידע שווה. כך שאולי יהיה סיכוי שלא יזרקו את זה מהר.

מה שיותר קורה עכשיו אלה כרטיסי ביקור דיגיטליים שמרכזים בעמוד אחד את כל הלינקים והמידע החשוב שלך, לינק שאפשר לשמור במקום נגיש (יש אחלה פתרונות חינמיים) ויש גם כרטיסים דיגיטליים מושקעים שלמשל נשלחים אוטומטית ללקוחות בסוף שיחת טלפון או עם הצמדת מכשירי הנייד אחד לשני.

כמובן שגם שלטי חוצות, פוסטרים ופליירים עדיין יכולים לעשות אחלה עבודה, לחשוב טוב איפה הקהל שלכם נמצא פיזית ולתלות בסביבה.


פעולות גרילה במרחב הציבורי

מתאים לאמנים ויזואליים שיש להם משהו מיוחד לעשות במרחב הציבורי ולא מפחדים לעשות משהו מיוחד שיתפוס המון תשומת לב, למשל ריקוד המוני, צילום וידיאו קליפ, יצירת אמנות כמו פיסול או ציור ענק, פעולה נחמדה כמו לחלק לאנשים מתנה קטנה עם תזכורת או לינק ליצירה שלך, יש הרבה רעיונות והרבה תלוי במה שחשוב לך לשדר לעולם בפעולה הזו ובביצוע מוצלח.


למצוא הזדמנויות לשיתופי פעוחה מקצועיים בהופעות משותפות, פרסומות, ריאיונות ועוד

תמיד יש עם מי לשתף פעולה ולהגיע ככה לקהלים דומים לקהל שרצוי לך: מוזיקאים נוספים, אמני במה בתחומים שונים שבא להם ליצור ערב מגוון באמנויות שונות, ליצור ערב משותף לכמה אמנים, ליצור ערב עם קונספט מיוחד משותף לכולם (כמו ערב מחווה ללהקה כלשהי), מרצים שמתאים להם להוסיף קטע אמנותי להרצאה שלהם. תכנים מצולמים או מוקלטים כמו פודקסטים, תכניות רשת, סדרות, לא חסרים אמנים מתחומים שונים שגם הם ישמחו לחלוק אתכם קהל ולקבל ככה עוד הדהוד ליצירה שלהם או לפלטפורמה שהם יצרו.


כל אדם הוא הזדמנות

כשמבינים את הרעיון הזה, ממש כל אדם שאתם פוגשים הוא הזדמנות לספר להם מה אתם עושים, בכל סביבה וסיטואציה. קורה לי המון שאני משמיעה את השירים שלי לנהגי מוניות, לסתם אנשים אחרי שיחה איתם (כמובן בהסכמה שלהם), יצא לי לעבור בפיצוציה או בחנות שהיה להם כיף לעצור רגע ולשמוע את השיר החדש שלי, כשלא מתביישים וזוכרים שהיצירה שלכם היא מתנה, כל אדם הוא עולם ומלואו של הזדמנויות שיכולות לקרות.


יש לכם עוד דרכים מסורתיות לשתף איתנו? כתבו בתגובות!


בהצלחה!

מאת: שיר אלוני, מוזיקאית ויוצרת רב תחומית, יועצת עסקית למוזיקאים



5 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page