חוץ מהמובן מאליו של חזרות- איך אפשר להכין את עצמנו באופן האיכותי ביותר להופעה מכל סוג? גם איך לעשות חזרות איכותיות שבאמת יעזרו לך לעשות הופעה מוצלחת? הנה 5 טיפים מהניסיון שלי כמוזיקאית ויוצרת רב תחומית.
לדעת כמה שיותר על המקום שאתם הולכים להופיע בו. למהדרין- להגיע לשם פיזית לפני ההופעה. הכי למהדרין- להגיע לאירוע אחר שמתקיים שם, לפני ההופעה שלכם. כי בדרך הזו אתם יכולים לדעת יותר על הקהל שיגיע, איך הסאונד נשמע, מה הציוד שיש להם במקום, להבין מה אתם יכולים לעשות כדי שהמופע ייראה ויישמע הכי טוב בהתחשב בתנאים שיש שם. לחלופין- אתם מבינים שהמקום הזה לא מתאים לכם וגם זה סבבה. אם אתם לא יכולים להגיע ממש, יש עוד דרכים לתחקר: ללמוד מהפוסטים שיש להם בעמוד שלהם (תמונות/קליפים מאירועים אחרים), לשאול את אנשי המקום שאתם בקשר איתם על התיאום את כל הדברים שחשוב לכם לדעת, לבדוק עם מוזיקאים אחרים מי הופיעו שם ויכולים לספר איך היה להם. למשל, לעבוד עם העובדה שלמקום אין חדר הלבשה/חדר אמנים אלא רבע מחסן אוכל ששם אתם אמורים להתארגן ולנוח לפני ההופעה. להימנע ממצב שאתם מופתעים ברגע האחרון מפרט חשוב כמו, זה שלמקום אין סטנד מיקרופון. וגם בקטע החיובי- נפשית, כשאתם שם ומרגישים את הבמה מראש, אתם כבר מכינים את עצמכם לאיך שתרגישו להופיע שם.
לבנות לעצמכם תכנית להופעה/ספר במה/ סטליסט- תכנון כלשהו של מה קורה מתי, תזכורות קטנות שעוזרות לכם להתמודד יותר בקלות עם הלחץ של ההופעה. למשל, לכתוב לעצמכם לנגן לאט, לזכור להגיד תודה למקום ולסאונדמן, לזכור לבקש תשלום בכובע, כמובן כל מה שקשור בתוכן עצמו שקריטי לכם לזכור. במיוחד אם אתם לא מופיעים לבד אלא עם עוש אנשים שלכולם צריך להיות דף כזה.
חזרות איכותיות- בגדול אתם רוצים: א. גם כשאין הופעות בקרוב- להתאמן כדי לשמר את הזיכרון ולשפר את היכולות הטכניות. ב. לקראת הופעה- אחרי שבניתם סטליסט, לחלק אותו לחתיכות קטנות ולהתאמן כל יום על חלק אחר. ג. לבדוק עם עצמכם באיזה קטעים אתם כבר ממש שולטים ומה פחות, ולתת יותר זמן ועומק לקטעים שאתם פחות מצליחים בהם, לרדת לרזולוציות עמוקות. ד. בשבוע שלפני ההופעה עושים חזרות ראן, של כל הסטליסט מההתחלה עד הסוף, לוודא שהכל רץ, לחשוב על קטעי קישור וכד'. ה. יום יומיים לפני ההופעה מומלץ לתת לגרון לנוח, ורק אם ממש נחוץ לכם בשביל הבטחון העצמי אפשר לתת עוד חזרונת קלילה לוודא שאתם זוכרים.
שמירה על הקול והבריאות- לפני כל חזרה וכמובן שביום ההופעה, לעשות תרגילי חימום קולי, לאמן את הנשימות שיהיו עמוקות, לוודא שאתם נחים ונרגעים כדי לשמור את האנרגיות להופעה עצמה. לא להתאמץ מדי- גם לא בדיבור רגיל- כדי למנוע צרידות. לשתות הרבה מים ותה ולהימנע ממשקאות אחרים שמייבשים את הגרון.
לחשוב על המטרה של ההופעה בשבילכם- לדאוג למיינדסט בריא- קל ליפול למחשבות שליליות ולדאגות לפני ההופעה. כי הופעה היא דבר שמאוד חושף אותנו לעולם. אבל אם אנחנו מתמקדים במחשבות שלנו על מה שבאמת חשוב- הקהל ומה שאנחנו רוצים לתת להם- אנחנו נשארים במיינדסט חיובי ולא מורידים לעצמנו את התדר. אנחנו מגיעים עם מסר, אנחנו רוצים לעזור לקהל להרגיש טוב, רוצים ללמד אותם משהו, נותנים ערך. ואנחנו מזכירים לעצמנו למה זה חשוב לנו לעשות את זה. למה זה מרגש אותנו לעשות את זה. כשאנחנו זוכרים את הסיבה, זה ממש עוזר להתגבר על כל הקשיים שעלולים לצוץ בדרך.
בהצלחה! אם אתם רוצים עזרה נוספת להכנה לקראת הופעה או אודישן, מוזמנים לדבר אתי.
אם אתם רוצים לקבל אליכם פעם בשבוע עוד דברים טובים ממני, מוזמנים להירשם כאן.
コメント